An Interview with God (2018)


Film, altyazı çevirmeninin şu notuyla bitti: "Bolca şirk koşulan bir film izlediniz."

Kitapçıda çalıştığım dönemden aşina olduğum, Neale Donald Walsch'un Tanrı ile Sohbet isimli 4 cilt bir kitap serisi vardı, o geldi aklıma.. Kitapların içeriğini bilmiyorum, filmin senaristi Ken Aguado da herhangi bir kaynak belirtmemiş, bağlantısız olduklarını varsayıyorum. Sadece belirtmek istedim çünkü filmi izlediğim süre boyunca da bu kitap gözümün önüne geliyordu. Ben yandım, siz de yanın.

90'larda çektiği iki sinema filminden sonra televizyonculuğa yönelen yönetmen Perry Lang'in yıllar sonra sinemaya dönüşü olan film, ilginç bir şey vadediyor gibi yapıp çok da şey yapmadan konuyu kapatıyor. Oldukça zayıf bir film. Eldeki malzemenin daha güzel işlenebileceği ziyan olmuş filmlerden.


Paul Asher, evliliğinde sorunlar yaşayan, kısa süre önce notlar almak için Afganistan'da bulunan araştırmacı gazeteci bir gençtir. Afganistan'da savaşta gördüklerinden etkilenip, daha önce yapmadığı bir şey yaparak Tanrı'ya dua ediyor. Bir süre sonra işinin bir parçası olarak Tanrı olduğunu iddia eden bir adamla röportaj yapmak için randevulaşıyor. 3 gün belli saatlerde buluşup hazırladığı sorulara cevap toplayacak, sonra bir şey çıkarsa belki haber yapacak Paul.

Tanrı olduğunu söyleyen adama basit, ısınma sorularıyla geliyor Paul. Demek dünyayı 6 günde yarattın, kaç yaşındasın, gelecekle ilgili planların falan gibi genel sorular... Tanrı olduğunu iddia eden adam gayet sakin ve çok da ilginç olmayan cevaplar veriyor, bilinen şeylerden bahsediyor başlarda. Sonra 2. ve 3. gün röportaj rayından çıkıyor, Tanrı, Paul'ü yönlendirerek kendisiyle ilgili konular üzerine düşünmesine sebep oluyor. Gittikçe bu durumdan rahatsız olan Paul'ün bu röportaj dediği buluşmalar, psikoloji seanslarına dönüyor.


Ki zaten film bittikten sonra da -çok net olmamakla beraber- anlaşılıyor ki Paul'ün kendi sorunlarını çözme yöntemi olarak değerlendirilebilir bu seanslar. Yani şirkten ziyade, kendi kendine sayıklamalar desek daha doğru bence sevgili çevirmen kardeş..

Başrolde en son Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)'te Henry Turner rolüyle izlediğimiz Brenton Thwaites var. Tanrı rolüyle David Strathairn'ı izliyoruz. İki de kız ismi vermemiz gerekirse: Yael Grobglas ve Charlbi Dean Kriek filmdeki güzeller.. imdb puanı 5,7 olan filme benim puanım 4.. Potansiyeli olmasına rağmen bir The Man From Earth (2007) değil..

03.06.2019