Superman BoxSet


Jerry Siegel ve Joe Shuster'in ortak çalışması olan Süpermen ilk kez 1933 yılında kel olarak çizilmiş. Kripton gezegeninden gelen ve çeşitli güçleri olan bu süper kahraman ilk zamanlar pek ilgi çekmez. Ne zaman ki DC Comics'te çizilmeye başlamış (1938) o zaman hayran kitlesi oluşmuş. Kostümünde Amerikan bayrağının renklerini taşıyan Süpermen, kaslı vücudunu ortaya çıkarmak için çizeri tarafından tayt giymeye mecbur bırakılmıştır; yetmezmiş gibi taytın üstüne de külot giyer, sırtında da pelerin taşır. Atletik vücut yapısının yanı sıra yaralanmama, gözlerinden ışın çıkarma, uçabilme/konabilme, aşırı yük kaldırabilme gibi bir takım özelliklere sahiptir.

Hikayesi ise şöyledir: Kripton gezegeni yok olmak üzeredir, annesi bu çocuğu kurtarmak amaçlı Dünya'ya postalar; çocuk, Kent çiftinin çiftliğine düşer ve bu çift çocuğun adını Clark koyup kendi çocukları gibi büyütür. Sosyal hayatında muhabirlik yapan Clark, birinin başı derde girdiğinde gömleğini çıkarıp Süpermen kostümüyle yardım amaçlı oradan oraya uçar. Süpermen'in zayıf noktası, kriptonit mineralidir; bu minerale yaklaştığında güçleri kaybolur hatta ölebilir. Bazı maceralara Batman, Wonder Woman, Supergirl gibi diğer süper kahramanlarla da atılır. Süper kahramanlar arasında en tanınanı, en meşhur olanıdır.

Çizgi romanı dışında çizgi filmleri, dizisi ve sinema filmleri de vardır. Hatta Smallville dizisi 10 senedir devam edip geçen sene finalini yapmıştır; dizinin adı Kent çiftinin çiftliklerinin bulunduğu kasabanın adıdır.


İlk sinema filmi Superman (1978)'in devam filmleri ise Superman II (1980), Superman III (1983) ve Superman IV: The Quest for Peace (1987) şeklindedir. Bu 4 filmde de Clark Kent'i, Christopher Reeve oynuyor. Seride Lois Lane'i de Margot Kidder oynamış..


Yakın dönem sinema filmi Superman Returns (2006), devam filmi niteliğinde olmuş, yani köken filmi değil; Bryan Singer yönetiminde bir filmdir. Clark Kent'i Brandon Routh oynuyor. Kötü adam Lex Luthor'u Kevin Spacey, Clark'ın aşkı Lois Lane'i de Kate Bosworth oynuyor.. Tek kötü yanı devam filmi gibi olup, önceki filmlerin epey önce çekilmiş olması sebebiyle hikayenin bazı kısımlarının havada kalması diyebilirim. Ama işte bu hikayesi tam oturmayan film DC Comics'i de takipçilerini de ufak bir hayal kırıklığına uğratıyor.

DC de son zamanlarda çok tutan Christopher Nolan'ın Batman'lerinin ardından, Süpermen'in yeni hikayesini yazma görevini de onlara (Nolan ve Goyer) veriyor. Man of Steel (2013)'in yönetmen sandalyesinde de Zack Snyder oturuyor.

Man of Steel (2013)'de Clark'ı Henry Cavill oynarken Lois Lane rolünde Amy Adams'ı izliyoruz..

17.05.2012