Ant-Man and the Wasp (2018)


Hatırlarsanız Captain America: Civil War (2018)'da kahramalar taraf seçmek zorunda kalmış, illegal tarafı seçen Captain America ve yanındakiler kanun kaçağı durumuna düşmüştü. Ant-Man kostümlü Scott Lang de onlardan biriydi.


Ev hapsine çarptırılan sevimli baba Scott'un küçük kızıyla evin içinde oyunlar oynamasını izleyerek başlıyoruz. Filmin hemen başında saftirik federal ajan, Captain America: Civil War (2018) izlemeyenler ya da hatırlamayanlar veya ekranlarını yeni açanlar için özet geçiyor Scott'un güncel durumunu. Az bir zaman sonra ev hapsi tamamlanacak ve kızıyla dondurma yemeye gidebilecek olan Scott'un başına bakalım neler geliyor:

Dr. Pym eskiden beraber küçüldükleri karısını, molekül seviyesine küçülmesi sonucu kaybetmiştir. Üstünden yıllar geçmiştir tabii ama Pym'in hep aklındadır karısının belki de ölmediği düşüncesi; belki de sadece başka bir boyuttadır. Scott da bir gece ansızın rüyasında Pym'in karısını ve kızı Hope'u görünce ortalık karışır.


Pym'in karısına ulaşmak için geliştirdiği yöntem, umutsuzca acı çeken birinin daha işini göreceğinden kovalamaca başlar. Dr. Pym'in ezeli rakibi Dr. Foster, Ava'ya yani nam-ı diğer Ghost'a yardım edecektir. Hope'un kostüme bürünmüş hali Wasp ile Ant-Man Scott, Ghost'u engellemeye çalışırlar. Ki Anne Wasp hayatta mı değil mi anlanabilsin!..


Ant-Man (2015)'deki Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Michelle Pfeiffer ve Judy Greer'dan oluşan tatlı kadroya, Laurence Fishburne ve Hannah John-Kamen dahil oluyor. Hannah'yı Ready Player One (2018)'da izlemiştik en son, tatlı kız.

Filmin yönetmeni ilk filmde olduğu gibi bunda da Peyton Reed... İlk filmle aynı kalitede, benzer tempoda olan filme puanım yine 7. Ama ilk film kadar ilgi görmediğini rahatça söyleyebiliriz. Çünkü genel bir algıya göre devam filmleri aynı seviyede devam edemiyor. Ama bu farklı, ne uzuyor ne kısalıyor, aynen devam.. İlkini seven izlesin!..

17.11.2018