Hesapta Aşk (2016)


Aslında dürtsen izlemem şu filmi ama çok denk geldi, izledim. Neden? Çünkü Meriç varmış. Meriç Aral kimdir? Çok tatlı bi kızdır, böyle kısıklı ses tonu vardır, Medcezir (2013-15)'de kötü kız olarak ünlenmeden önce bizim Polat'ın Ben Özgürüm [2013] filminde oynamıştır. Orada tanışmış, çok sevmişizdir. Böyle önceden tanıyıp sonra çok meşhur olan bi arkadaşım daha var. Bunlar hep hak eden insanlar. Tanıdığım bütün oyuncu arkadaşlarım çok popüler olsunlar, güzel yerlere gelebilsinler, amin.

Zafer Külünk'ün yazdığı, Gönenç Uyanık'ın yönettiği filmde Meriç baş rolde, Derya Şensoy'la beraber. Oğlanlar da Fırat Altunmeşe, Burak Tozkoparan ve bücürük Kutay Kalabalık. Yalnız benim anlamadığım, Meriç gibi bir kızın şu afişteki hali nedir, bu nasıl iş bilmezliktir?! Her insanın belli açılardan daha düzgün fotoğraf verdiği bilinir, en azından bunu fotoğrafçıyım diyen adamın bilmesi gerekir. Neyse.


Ezgi internette bir çocukla tanışır, konuşur, hoşlaşırlar. Fakat farklı şehirlerde olduklarından uzun bir süre görüşemezler. Sonra Ezgi çocuğa sürpriz yapmak için İstanbul'a gitmeye karar verir. Ama nasıl? Datça'daki bir kız arkadaşının yanına gideceğini söyleyip İstanbul'a gidebilir mesela. Ama annesinin içine sinmez, kardeşi olacak zıpırı yanına takma şartıyla Datça'ya izin verir. Datça'dayken de kardeş olacak zıpır, planı anlar, ille ben de gelcem diye tutturur. Macera başlar. Aşk hikayesi olacak diye beklerken komedik aksiyona düşeriz. Ama aşk da olur tabii arada.

Kadroda gözle görülür şekilde Meriç'in yeteneği fark ediliyor, parlıyor kız. Bununla beraber diğer oyunculuklar çok tat vermiyor. Ama senaryo hiç fena değil aslında, temposunu sevdim. Sadece teknik anlamda eksikleri olan bir iş. Yine de fena değil ya, izlenir mi, izlenir..

30.08.2017