Comet (2014)


Kadın erkek ilişki üzerine izlenebilecek az sayıdaki kaliteli yapımdan biri. Benzer kaliteyi Woody Allen'ın Annie Hall (1977)'unda ya da ne bileyim Linklater'ın Before Serisinde falan koklarız. İlişkileri, direkt olarak aşkı, hayatı, sanatı, dini falan her şeyi bir çırpıda ama sindire sindire konuşan bir film. Dinamik kurgusu sayesinde izleyicisini sürekli ayık tutan bir hikaye. Fakat kendi içinde boğulan sahneler de yok değil. Bir ortadan, bir baştan, bir sondan gösteriyor Dell ve Kimberly'nin hikayesini.

Pek çok filmde yan rolde karşımıza çıkan Justin Long'un ne kadar başarılı bir karakter oyuncusu olduğunun kanıtı aslında bu film. Başka baş rolü var mı bilmiyorum ama varsa şaşırmam bu saatten sonra. Bir başka çok çok başarılı bir oyuncu, kaliteli oyunculuğu kadar bebeksi güzelliğe de sahip olan Emmy Rossum ise esas kızımızı oynuyor. Shameless (2011- )'ta evet çok dikkat çekiyo, çok tatlı ama asıl siz onu The Phantom of the Opera (2004)'da falan izleyin.

Comet (2014), Sam Esmail'in ilk filmi, hem yazmış hem yönetmiş. Bu filmden sonra da Mr. Robot (2015-17) dizisini yaptı ve pek çok bölümünü de bizzat yönetti. Çok tutan, ödüller kazanan bir dizi oldu. Bu da Sam Esmail'i dikkat çekici bir yönetmen yapıyor. Şu sıralar Bermuda Şeytan Üçgeni temalı bir filmle uğraştığı biliniyor, bakalım ne olacak.


Göktaşı yağmuru yaşanacağı bir gün, -galiba- rasathanenin girişindeki sırada rastlıyor çiftimiz birbirine. O sırada çift değiller tabii ama Dell, Kimberly'ye sevgilisinin yanında gayet cesur görüş bildirimlerinde bulunuyor. Senin gibi bir kız hiç yakışmıyor bu adamın yanına falan gibi.. Dayak yemekten bir şekil kurtulan Dell, o gece nasıl oluyorsa Kimberly'yle çift olacak hale getiriyor muhabbeti. Çatlak bi çocuk azıcık. En son el ele ortamdan kaçarlarken görülüyorlar. İlişkilerinin farklı evrelerine seyahat ettiğimiz bu çiftin hayat görüşleri dinlemeye değer.

Filme puanım 7. Ki bu iyi.

Yazıyı ekşi sözlükten bir alıntıyla bitireyim, violentz isimli kullanıcı der ki: "gecenin bir yarısı izlenildiğinde 'işte bu film bu saatlerin filmidir' dememe sebep olmuş, hoş bir filmdir."

29.08.2017