The Amazing Spider-Man 2 (2014)


Yeni seriye ilk filmde çok ısınamamış olsam da, yine Marc Webb'in yönettiği The Amazing Spider-Man 2 (2014), yeninin eski Spider-Man'lerden daha iyi olduğunu düşündürttü.. Hemen satarım.. Bu filmde eziklikten kötülüğe giden yolda Jamie Foxx'u izliyoruz, Emma Stone'a yine bayılıyoruz.. Peter'ı yine Andrew Garfield oynuyor..


Babasıyla ilgili gerçekleri öğrenen ve Gwen'in babasına verdiği 'kızından uzak duracağı' sözünden pişman olan Peter'ın çilesini izliyoruz.. Benim de bu kadar güzel kızım olsa herkesten aynı sözü alırım.. Ayrıca Oscorp'un belalı patronu ölüp yerini, oğlu, yeni bela Harry Osborn'a bırakıyor ve ilgi yoksunu bu çocuk Green Goblin'e dönüşüp kankisi Peter'a düşman oluyor.

Süper kahraman filmlerinin temelinde, fazla egonun insanı ne hale getirdiği gösterilip durur ama bazı kahramanlarda da görürüz o egoyu.. Yani mesele ego değil de, egoyu yönetme biçimi sanırım. Bunu bi düşünün..

Bu filme Harry Osborn'un asistanı olarak küçük bir rolle giren Felicity Jones'u da anmadan geçmeyelim, tatlı hatun kendisi.. Kadrodaki diğer öne çıkan isimler de Paul Giamatti ve Embeth Davidtz..

Shailene Woodley ve Andrew Garfield sette iken..

Kimileri merak eder; Normalde bu seride MJ karakterini Shailene Woodley oynayacaktı, tamam hikaye MJ üstüne dönmeyecekti ama oynayacaktı, tanışacaklardı diye.
Oynamış. Ama sanırım yönetmen Marc Webb'le duygusal yakınlaşması kötü giden Woodley'nin oynadığı sahnelerin filmden atılması gibi bi şey yaşanmış.. Hiç profesyonel değil ama böyle dedikodular var işte.. Belki bu hikaye yalandır, onu bile bilemem ama neden çıktı bu kızın sahneleri, meçhul.. Belki de bu yüzden devam filmi yok..

02.08.2014