Bizim İçin Şampiyon (2018)


YouTube'tan takip ettiğim programlardan biri Loş Şohbet, Caner Özyurtlu'nun programı, konuklarıyla havadan sudan muhabbet ettiği bir format. Kendi de konuk kadar konuşuyor, bazen daha çok hatta, muhabbeti açıldıkça en sevdiği filmler arasında Şampiyon'u söyleyip duruyor. Bir dedi iki dedi bir yerden sonra merak edip ekledim izlenecekler listeme. Hakikaten çok güzel filmmiş. Ben de mesela takıntılı bi şekilde konusu açıldıkça Kırımlı (2017)'yı överim sağda solda, onun gibi bu da çok kimsenin bilmediği bir değer olabilir diye izlemek istedim ve hemen hak verdim.


Bir kere gerçek bir hikayeye dayanıyormuş. Ahmet Katıksız'ın yönetip, Serkan Yörük'le beraber yazdığı filmin başrol oyuncuları Ekin Koç ve Farah Zeynep Abdullah. At yarışlarıyla ilgilenenlerin kesin bildiği iki isim Bold Pilot ve Halis Karataş; 90'larda tarihe geçmiş isimler.

Halis Karataş, Anadolu'dan geliyor jokey olacam diye, Özdemir Atman'la tanışıyor ve onun atlarından birine jokey oluyor. Özdemir Bey'in kızı Begüm de çok sevdiği atı Boldi'yi Halis Karataş'a emanet etmekten çok memnun. Halis'le Begüm ilk görüşte aşk tabii ama Begüm amansız bir hastalıkla cebelleşiyor bir yandan. Halis'in Bold Pilot'la başarıdan başarıya koşması, aslında hep Begüm'ü motive etmek için diye anlatılıyor, hep Begüm için koşuyorlar, kazanıyorlar.

Ama halk ne biliyor; Onlar, koşan, kazanan, çok sevdikleri kara pilotun kazanması için tek yürek tek nefes oluyorlar. Boldi'nin kazandığı her yarış, seyircilerle arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Bir yerden sonra kazansa da kaybetse de o bizim Bold Pilot'ımız diyorlar.


Etkileyici, sürükleyici hatta hayran bırakan anlatımıyla çok güzel film yapılmış. Aksiyon sahneleri mükemmel, gaz sahneleri çarpıcı, dramı zaten dram.. Hatta sonunda gerçek karakterleri de görmemiz hikayeye inancımızı pekiştiriyor. Çok başarılı iş olmuş. Caner Özyurtlu kadar olmasa da ben de överim bundan sonra lafı açıldıkça.

Kadroda Ekin Koç ve Farah Zeynep Abdullah'tan başka Fikret Kuşkan var, Erdem Akakçe var, geçen sene birkaç saçma diziyle aşırı popüler olan Melis Sezen var. Dur hatta kontrol ettim de buldum, Leke (2019) dizisinde CEO yardımcısının yazdığı kızı oynuyordu. Almanca falan bilen fakir kızdı. Neyse işte o var filmde baya diyalogsuz olarak esas kızın kardeşlerinden birini oynuyor.. Öyle..


29 Şubat 2020 (Resmen artık yıldaki ekstra güne denk geldi yazı)