Christine (2016)


70'lerde, renkli yayın hayatına yeni geçilen zamanda, yerel kanallardan birinin küçük çalışan kadrosunda, detaycılığıyla, özverisiyle, iş azmiyle dikkat çeken spiker bir hanım var. Christine Chubbuck, her zaman patronunun istediğinden fazlasını veren, hatta çoğu zaman patronunun istemediği şeyleri veren bir çalışan. Hep daha iyi bir yerde olması gerektiğini düşünüyor, kendinin ve yapabileceklerinin farkında bir kadın. Sadece iletişimde biraz zayıf.

Hayat dolu annesinin yanında fazla pesimist olabiliyor. Annesi Christine'in evinde kalıyor. Christine'in erkek arkadaşı yok, aslında biri olsun istiyor ama bunun için fazla ketum, fazla işkolik. Christine'in normal arkadaşı da çok yok. Ara ara karnına giren sancılar var bir tek. Stres kaynaklı olduğunu düşünüyor, her işkolik gibi iş stresinden kurtulmayı aklından bile geçiremiyor. Galiba biraz içine kapanık bir karakter Christine, hayatında bi şeylerin değişmesini istiyor ama tam da istemiyor gibi. Hep daha çok dikkat çeken, daha renkli, daha kanlı, daha sert işler isteyen patronuna ısrarla karşı çıkıyor. Ama bi yere kadar.


Çok sıkıcı film! Çok güzel karakter ama çok sıkıcı bir hayatı olduğu için çok sıkıcı bir film izliyoruz. Filmin, Rebecca Hall izleme keyfi dışında hiçbir numarası yok neredeyse. Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, tam da film yapılacak bir hikayeden uyarlanmış. Neden tam film yapılacak hikaye peki, çünkü muhteşem finali var. Şehir efsanesi gibi final. Kimse tribe girmesin sonunu söylemem gerek.

Christine Chubbuck, 29 yaşında, Florida'da küçük bir kanalda canlı yayınlanan ana haber bülteninde kendi kafasına sıkarak dikkat çeken bir habercilik örneği sergilemiş ve tarihe geçmiştir.

Rebecca Hall da bunu çok güzel oynamıştır. Craig Shilowich'in yazıp Antonio Campos'un yönettiği filme puanım 5/10. Rebecca Hall'a ise 9/10, kesinlikle çok değerli bir performans izliyoruz ama sadece Ohio ve Chicago'daki festivallerde ödüllendirilmiş. Hangi adalet?!

Adalet demişken.. Yeni tanıştığım bir arkadaşım, çalışıyor, liseyi dışarıdan bitirmeye gayret ediyor. En azından bitirmesi için ben de gaz veriyorum. Sonrasında ise nasıl bir meslek sahibi olması gerektiği üzerine konuşuyoruz. Bu filmi izledikten sonra gittim anlattım ona. Sonu benzemesin tabii de, Christine'le meslektaş olabilir, spikerlik tam da yapması gereken iş gibi. Bakalım n'olacak.. Ücretsiz ne kadar kurs varsa masrafları benden olmak üzere anlaştık.

040317