Fifty Shades BoxSet


Evveet, bir roman uyarlamasıyla daha karşınızdayız, hatta seri, üçleme.. Bu ilk filmi serinin, ikincisi şu ara vizyonda, üçüncüsü seneye.. Cinsel içeriği çokça bir aşk hikayesi bu.. Aslında bildiğimiz erotik film. Başta bilmiyordum, sonra çok popüler oldu; Tayfun Yılmaz komik dublajlar yaptı falan, ilk öyle gördüm, sonra merak edip izlemiştim. Çok da üzerinde duramamıştım.. Ama ilk film çok izlenince devam filmi de çok gürültü yaptı.

E. L. James hanımefendinin bu erotik gençlik romanının her cildi yayınlandığında da baya olay yaratıyordu. 2011'de ilk romanı, bir sene sonra da 2 ve 3 arka arkaya çıkmıştı.


Baya zengin bir iş adamı, genç, yakışıklı Mr. Grey ve vosvosuyla okula gidip gelen kitap kurdu güzel bir genç kız Anastasia. Gazetecilik okuyan ev arkadaşı hastalanınca, Mr. Grey'le okul gazetesi için röportaj yapmaya giden Anastasia oluyor ve gençler böylelikle tanışıyor. Bundan sonrası artık aşık olma ve Mr. Grey'in seçkin zevklerine ayak uydurma şeklinde geçecek. Ama şimdi konumuz bu değil.. Nasıl olur da konumuz filmin konusu olmaz?!

İzleme Notları:
4. dakikada iken henüz, Mr. Grey'in ofisine girerken ayağı takılan Anastasia, dört ayak üstü pozisyonda seksi bir şaşkınlıkla açıyor perdeyi..
8. dakikada tamamen istemsiz olarak kalemi ağzına götürüyor ve karşı taraftaki etkiyi tahmin edersiniz..
20. dakika civarında, Anastasia'ya tam bisiklet çarpacakken, kahraman Grey kolundan tutup kendine çekiyor onu. Çok yakından birbirlerine baktıkları bir sürenin sonunda, telaşla ayrılıyorlar.
29. dakika, dudakta baş parmak gezdiriliyor.. Hmm..
30, ani bir öpüşme sahnesi..
42. dakikaya gelindiğinde işler ilerlemiş durumda: öpüş, soyunma detay, öpüş, iyice soyun derken memeler ve kopuyor olay, sevişme sahnesi artık..
46, piyanoda kucak..
48, beraber banyo.. Oo popo.. Ooo..
49. dakika, tam sevişme başlayacak annesi geliyor Grey'in..
57, küçük öpüşme..
63. dakika.. Evet, sevişme başlıyor ve gözler ilk defa bağlanıyor, işler ciddiye biniyor gibi..
79, popoya şaplak, ciddi olanından..
83. dakikada öpüşme ve yarım kalma..
84, kaldığı yerden devam..
86. dakika, ilk kırbaç darbesi.. Ve gerisi..
107. dakika, görüyoruz ki kırbaç alışkanlık yapıyor..
113, memeler ve altı vuruş cezası..


Hikayesinde bunları ve bir sürü klişe ve kötü detayı bulunduran bir görsel şölen.. Bu yüzden konusu çok önemli değil.. Film resmen yüzeysel, hiç derinliği yok; plastik bir film yani..

Başrollerde, Dakota Johnson ve Jamie Dornan var. Eloise Numford da bonus, ev arkadaşı..

Filmin yönetmeni 67'li Sam Taylor-Johnson diye bir abla ve film geçen seneki Oscar'da En İyi Orijinal Şarkı için yarışmıştı.. Hatta Golden Globe'ta da yarıştı..

250217 - edit


Üçüncü film Fifty Shades Freed (2018)'e Netflix'te denk gelince hadi izleyeyim bari dedim ama önce ikinci filmi izliyeyim dedim, ilk beş dakikasında anladım, izlemişim ikinciyi bi ara, ne ara izledim hatırlamıyorum ama, hızlandıra hızlandıra baktım, tamam, bi numarası yokmuş, üçü açtım. Bu arada Netflix'te sadece üçüncü film var.

2. filmde Anastasia'nın patronu olan yayınevinin yöneticisi 3. filmin de kötü adamı. Başta derdi Anastasia gibi görünse de asıl hedefin Mr. Grey olduğu anlaşılıyor. Bunun dışında sürekli sevişiliyor, fırsat buldukça 'oyun odası'na geçip birileri cezalandırılıyor. Yalnız Anastasia da hak ediyor cezalandırılmayı şimdi, bu kadar mı belasever olur bir kıza ya!..

2. ve 3. filmin yönetmeni James Foley, ki filmografisine bakınca kendisinin sektörde saygınlığı vardır diye düşünülür ama neden böyle ucuz bir serinin üstelik devam filmlerini yapmayı kabul etmiş olabilir ki, aa para tabii..


İlk filme 5 yıldız vermişim, devam filmleri bu kadar şanslı değil 3'er yıldızla uğurlamışım onları. Hatta bence çok bile sanki ama Dakota Johnson'ın hatırına olsun hadi..

Bu arada, roman serisinin retold versiyonu yani tekrar anlatımı başlamıştı, ilk filmden hemen sonra sanırım, 2015'te Grey ve 2017'de Darker isimleriyle aynı hikayeyi bu sefer de oğlanın gözünden anlatıyormuş. Yalnız üçüncüsü çıkmamış bu serinin, hala yazmaya devam mı ediliyor, vaz mı geçildi bilemiyorum.

14 Nisan 2020