American Ultra (2015)


Senenin en beklenen filmlerindendi. The Social Network (2010)'le popüler kadroya giren Jesse Eisenberg ve Twilight (2008)'tan beri en tatlışlar arasında gösterilen Kristen Stewart'ın başrolünü paylaştıkları filmin yönetmeni piyasanın yenilerinden Nima Nourizadeh. Başrol çiftimizi daha önce de başrol çift olarak görmüştük, Greg Mottola'nın Adventureland (2009) filminde, eğlenceli filmdi.. Hatta bundan daha bile iyiydi diyebilirim ya.. Bu da iyi, güzel film olmuş ama basit tarafı da çok var, hani bir olur iki olur da çok fazla basit espri, sahne, biraz kolpaya kaçmış..


Kafası dumanlı Mike ve uzatmalı sevgilisi Phoebe, sürekli böyle ot içip takılıyolar.. Mike bi markette, Phoebe bi kefaletçi servisinde çalışıyo (bizde yok bu işler, kefaletle ilgili ıvır gıvırı hallediyo herhalde). Mike bi işi becerememesiyle nam salmış bi yeteneksiz, tam güzel bi şey yapacak mesela Phoebe ile Hawaii'ye gidecekler, biletler alınmış falan ama panik atak geçiriyo tuvaletten çıkamıyo.. Bunla başlıyo film, sonra çat, CIA ofisi.. Yeter artık, zırt pırt kasabadan çıkmaya çalışıyolar, öldürün artık bu ajanı.. Ana!.. Ajan ne alaka falan derken olay şöyle aydınlanıyor: Mike zamanında CIA'in deneylerinden birine katılmış; hep uyuşturucudan hapse girdiği için seçenek sunmuşlar kabul etmiş aslında.. Mike'la beraber bir düzine sabıkalıya deli savaş eğitimi vermişler, ajan etmişler yani ama aşırı yükleme olunca hep akıl sağlığı gitmiş milletin, program durdurulmuş.. Yürütücü ajanlardan biri Mike'a sahip çıkmış, hafızasını temizleyip, yanına koruyucu melek verip küçük bi kasabaya yerleştirmiş zamanında.. İşte şimdi de bu ölüm emri gelince, programdaki diğer bütün psikopatları salıyolar Mike'ın üstüne..


Sonuç, güzel bi aksiyonla eğlenceli, saldırı ve savunma hamleleri; kasabanın ağzına sıçıyolar yani.. Mike'ın torbacısı Rose rolüyle Moulin Rouge! (2001)'dan hatırlayacağınız John Leguizamo ve CIA'in dandik yöneticisi Yates rolüyle de Spider-Man 3 (2007)'teki Venom Topher Grace'i izliyoruz.. Çok itici karakter Yates, daha değişik olsaydı filmi çok daha güzel bi yere götürürdü..


Beklentilerimin altında çıkan bi film, daha klas bi şey bekliyodum yani ama çok da kötü film değil, izlenebilir.. Eğlenceli vakit geçirmek isteyene tavsiye bile edilir aslında.. Puanım 7.. Bu arada şu iki nokta olayı var ya bende.. Ne düşünüyosunuz ya o konuda, geçen bi arkadaşım mesajdaki iki nokta için "Kızgın mısın, trip mi atıyon, yapma gözünü seveyim geriliyom" falan dedi de.. Var mı hakkaten öyle bi etkisi genelde.. İlginç..

14.11.15