Two And A Half Men [2003-15]


İlk sezonu 2003 senesinde yayınlanan dizi, pek çok Emmy'de ismi okunan, büyük bir izleyici kitlesi yakalamış '20 dakikalık sitkom'lardan. Yaratıcıları Lee Aronsohn ve Chuck Lorre'dir.

Alkol, kumar, seks gibi alışkanlıklarıyla nam salmış Charlie'nin (Charlie Sheen) deli gibi okyanus manzarası olan bir evi vardır. Karısından ayrılan kardeşi Alan (Jon Cryer), oğlu Jake'le (Angus T. Jones) Charlie'nin yanında yaşamaya başlarlar. Charlie ne kadar havalıysa Alan da o kadar eziktir. Yarım adam konumundaki küçük Jake ise amcasıyla daha iyi anlaşır.

sağdaki Charlie Sheen

Dizi ilk başladığında bu kadar tutacağı tahmin edilmemiş belli ki, çünkü Jake şu an koca adam oldu. Yani dizi artık 2,5'tan 3 adam. Tabii en başta hesaplanamayan daha başka şeyler de oldu dizide.

8. sezona gelindiğinde başrol Charlie Sheen dizinin yapımcılarından olup paraya para dememeye yemin etmişti. Bir o kadar da alkol bağımlısı, sivri dilli ve çevresince sevilmeyen adam da olmuştu. Katıldığı bir radyo programında dizinin yaratıcılarından Chuck Lorre'ye hakaret etmesi sonucu diziyle ilişkisi kesilmiş ve 8. sezonda dizi havada kalmıştı. Ve tabii ki reklamın iyisi kötüsü olmazdı, dizi bir şekilde devam ederse sükse yapacaktı. Bir çözüm uyduruldu; dizide Charlie öldürüldü ve onun evini satın alıp Alan ve koca yarım adam Jake'e yeni ev sahipliği yapacak Ashton Kutcher (Walden) diziye dahil oldu. Dizi şu an eski kalitesinde değil ama para kazanmaya devam ediyor sonuçta.


İlginç hikayesi olan bu diziyi merak ediyordum ama her bölümünü izleyecek kadar da vakit ayıramayacaktım. Şöyle bir formül geliştirdim: Her sezonun ilk bölümünü izledim. Gayet de hepsini izlemiş kadar anladım hikayeyi. Ara ara, canım sıkıldıkça açıp çakıyorum bi iki bölüm.. En son iki gün önce s10e18 yayınlandı. Her sezon 24 bölüm yayınlayan dizi 8. sezonu 16 bölümle bitirmek durumunda kalmıştı.

09.03.2013

Bu yazıdan iki sene sonra da, 12. sezonla final yapmıştı dizi.. Bir yıldız daha kaymıştı..

24 nisan 2018