Hellboy BoxSet


Marvel veya DC Comics'ten yayınlanmadığı halde başarıya ulaşmış bir çizgi karakterdir. 1993'te Dark Horse Comics'in ikinci sayısında Mike Mignola tarafından yaratılmış bir 'cehennemden gelen'dir.

Hellboy, Nazi istilasında başvurulan kara büyü ve teknolojinin birleşmesiyle cehenneme açılan kapıdan dünyaya düşmüştür. Dünyaya geldiği sıralarda henüz ufacık bir çocuk olduğu için eğitimi, karakterini belirleyecektir. Boynuzları, kuyruğu ve 'kıyametin sağ eli' denilen bir sağ eli vardır. Kırmızı rengi, ateşe dayanıklılığı ve tabii ki insan üstü gücüyle dikkat çekmektedir. Trevor Bruttenholm, çocukken yanına alıp, babalık yaptığı Hellboy'a, içindeki şeytan karakterini unutturup insanlığın iyiliği için çalışmasını öğretmiştir. Ama sonuçta içinde haylazlık hep olacaktır. Paranormal Araştırma ve Savunma Bürosu, ABD hükümetinin her zamanki gizli işlerindendir. Tıpkı Marvel'in X-Men serisindeki gibi mutantların bir arada tutulup, kötülerle savaşa hazır olması durumu burada da vardır. Balık adam Abe var mesela. Hellboy'un aşık olduğu Liz var; Fantastic Four'da ki eleman gibi alev alev yanıyor kız.


Çizgiroman sevmiyor Hellboy.. "Gözleri hiç gerçekçi çizemiyorlar" diyor mesela filmde. Ayrıca kendi çizgi romanına diyor bunu. İki sinema filmi iki de animasyon filmi yapılan karakterin sinema filmlerinin senaryosunu yazıp yöneten kişi Guillermo del Toro.
Filmler bazı sahneleriyle çok leş dururken bazı sahneleri gerçekten çok başarılı. Genel olarak orta karar bir süper kahraman filmi diyebilirim. Hellboy'u Ron Perlman oynarken, babası Bruttenholm'u -Harry Potter'ın asacısı Ollivander- John Hurt oynuyor. Hellboy'un aşkısı Liz ise Selma Blair tarafından canlandırılmış. Öyle pek parlak bir oyunculuk kariyeri olmayan Blair'ın en bilinen filmi bunlar. Ayrıca adından kıllanıp ailede Türklük aradım da, yok.


Hellboy (2004)
Hellboy Animated: Sword of Storms (2006)
Hellboy Animated: Blood and Iron (2007)
Hellboy II: The Golden Army (2008)

Hatta bir de Hellboy III var projeler arasında ama tarihi henüz belli değilmiş. 'Henüz' kelimesine odaklanınca ne kadar saçma duruyor ya, bazı kelimelerde oluyor böyle. Düşündükçe daha da saçma geliyor, kim bulmuş lan bunu diyosun.. Cümleye yedirirsen ne ala yoksa sıçar yani, yüzüne bakılmaz.

17.03.2013