Paper Man (2009)


Kieran ve Michele Mulroney çiftinin yazıp yönettiği film, çok başarılı olamayan bir yazarın hikayesini anlatıyor. Yeni kitabı için şehirden uzaklaşıp sakin sakin çalışmak isteyen Richard, araları çok iyi olmayan eşinin kontrolünde, hayali arkadaşı Captain Excellent'ın rehberliğinde ve kasabadaki yeni arkadaşı Abby'nin eşliğinde zaman geçiriyor. Karısı istiyor ki sıkı çalışsın, güzel işler çıkarsın; biricik arkadaşı Captain istiyor ki adam olsun; Abby istiyor ki mutlu olsun.. Kendi de bunların hepsini istiyor ama her şey istediği gibi olmuyor işte.


Richard'ı Dumb & Dumber (1994) -yani 'salak ile avanak'ta ki avanak olan- Jeff Daniels oynuyor. Karısı Claire'ı Lisa Kudrow, Captain Excellent'ı Ryan Reynolds, Abby'yi ise Emma Stone oynuyor.

Filmin yönetmenleri Mulroney çifti daha sonra, kendi filmleriyle aynı dönem vizyona giren Sherlock Holmes (2009)'ün devam filmi olan Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)'un senaryosunu yazmaya başlıyorlar ve bu filmi de ilk filminde olduğu gibi Guy Ritchie yönetiyor.

İdare eder bir film olan Paper Man (2009) izlenebilir de izlenmeyebilir de..

Dünya tehlike altında olduğunda,
Kötülük sizi sarmaladığında,
Tehlike pusuya yattığında,
Kimi arayacaksın?

Captain Excellent

20.06.2012