Secretary (2002)


Sekreter fantezisi diye bi şey var di mi?! Gelir masana oturur falan, hep etek-gömlektir mesela. Senin için çalışıyordur hani.. Öte yandan sekreter olma fantezisi de var, patronuna sahip olma, güçlü adamı baştan çıkarma..

Bence bir aşk filmi Secretary (2002).. Patron, kendine zarar vermekten hoşlanan -daha sonraları kendine zarar verilmesinden de hoşlanan- bir tip. Sekreterin patronuna fena kapılması, baya aşık olması falan işleri karıştırıyo. Çok erotik de değil aslında film, romantik-dram diyebiliriz..



Yönetmen Steven Shainberg ismini ilk kez, Robert Downey Jr.'lı Nicole Kidman'lı Fur (2006) filminde görmüştüm. Çok başarılı bir filmdi o da. Secretary (2002) de hep afişini görüp merak ettiğim ama işte izlemesi bugüne nasip olan film.

Gayet başarılı; gergin ve erotik havası Maggie Gyllenhaal'a çok yakışan bir senaryo. Zaten çok başarılı olan oyuncuyu erotik rollerde daha başarılı buluyorum. Mesela Happy Endings (2005)'te saçları kısaydı bir de.. Şekilli burunlu Maggie, kardeşi Jake Gyllenhall'dan bir sene sonra başlamış oyunculuğa.. Hangisi daha meşhur diye düşündüm bi an, acaba onlar da düşünüyo mudur, hangimiz daha meşhuruz diye.. Bence Jake..

08.12.2012