Manhattan Murder Mystery (1993)


Woody Allen yıllar sonra tekrar Diane Keaton'la beraber kamera karşına geçiyor ve Manhattan Murder Mystery'i çekiyor. Mia Farrow'la ilişkisi olduğu dönemde Keaton'la çalışmamıştı, en son Manhattan (1979)'da beraber oynamışlardı.. Bu filmden sonra da zaten çalışmadılar.. Öyle enteresan bir proje oldu bu..


Filmde aynı günümüz sorunu olan, komşuları tanımama durumu sözkonusu. Bir akşam eve dönerken asansörde karşılaştıkları çiftle ayaküstü sohbet ederler, sonra bu komşularına çaya giderler; sohbet muhabbet. Ertesi gün bu komşularının dairesinin önünde bir kalabalık görürler, bakarlar ki dün tanıştıkları bayan bu. Başsağlığı falan bir kaç gün geçer böyle ancak heyecan peşindeki Carol (Keaton) komşusunun, karısının ölümüne yeterince üzülmediğini düşünür ve dedektifçilik oynamaya başlar. Yoksa karıyı koca mı öldürdü?!


Baya eğlenceli film.. Biz şu an tabii hangi filmini istesek bulup izliyoruz ama o dönem ikiliyi 13-14 yıl aradan sonra tekrar izleme fırsatı bulanlar çok sevinmiştir.. Hayat bize güzel ya..

70'lerin sonunda birlikte çalışıp, Annie Hall (1977) ve Manhattan (1979)'da Woody Allen'ın senaryo yazımında destek aldığı Marshall Brickman işe tekrar dahil olmuş ve Manhattan Murder Mystery (1993)'nin de senaryosuna isimlerini beraber yazdırmışlar. Komşuyu ise Alan Alda oynuyor..

18.02.2012