Game Night (2018)


Bir takım olaylar yaşanır ve sorumlusu aslında hiç şüphelenmediğiniz ama en başından beri gözünüzün önünde olan çıkar. Bu sinema klasiğini tiye alarak kurgulanmış gizemli komedinin senaristi Mark Perez, yönetmenleri de John Francis Daley ve Jonathan Goldstein. Genç yönetmenlerin kariyerlerindeki tek dikkat çeken çalışmaları, -sınıfı geçen- Horrible Bosses (2011)'ın yazar kadrosunda yer almış olmaları.


Acımasız davranarak başroller Rachel McAdams ve Jason Bateman dışında çok kayda değer isimler barındırmayan kadroda tanıştığımıza memnun olacağımız bir tek çikolata kız Kylie Bunbury var diyebiliriz.

Arkadaş ortamında oynanan çeşitli oyunlara düşkünlükleri sayesinde birbirlerini çekici bulan iki oyun düşkününün, bu sosyal aktiviteyi yaşamlarının merkezine aldıklarını görüyoruz. Mütemadiyen arkadaşlarını evlerinde toplayıp, cips yiyip, bi şeyler içip, çeşit çeşit masa oyunu oynuyorlar. Bir gün, ev sahibi Max'in abisi Brooks da bu oyun gecelerinden birine katılır ve bir sonraki oyun gecesi için herkesi kendi evine davet eder. Bu davet, rekabet ortamının kızışacağına işarettir. Brooks alışılmışın dışında bir oyun düzenler ve kazananın ödül olarak yeni arabası Corvette C3'ü alacağını söyler.


Brooks'un eskiden çok iyi bir abi olduğu söylenemez, hatta arabası da Max'in çocukluğundan beri hayalini kurduğu arabadır. Hep Max'in evinde düzenlenen oyun gecesini, sırf hava atmak için kendi lüks evine taşıması da ayrıca ibneliktir. İbnelik, her zaman eşcinsellik değildir, yanlış anlaşılmasın!.. Ama şimdi düşünüyorum da bence Brooks biraz eşcinsel olabilir.. Kanıtım yok ama hislerim o yönde.. Kıskançlığı, lüks düşkünlüğü falan öyle düşündürttü.. (Lüks düşkünlüğünün eşcinsellik alameti algısı için bkz. I Love You Phillip Morris (2009)) imdb.com puanı 7 olan filme benim puanım 5..

21.08.18