Vizyon: Ocak Ayının 4. Haftası


Sinema salonu için dolu, sinemaseverler için boş bir hafta. Bu hafta sadece iki yeni film var..

CM101MMXI Fundamentals (2013) vizyondaki dördüncü haftasında hala salonu doldurmayı başarıyor; aynı şey üçüncü haftası olan Celal ile Ceren (2013) için de geçerli. Cem Yılmaz'ın gösterisi zaten film değil sonuçta -gösteri-, Şahan'ın filmi desen, millet doluşuyor zaten. Bir şekilde parayı götürüyorlar işte.

Yine geçen hafta da gösterimde olan animasyon Efsane Beşli (2012) ve korku filmi Mama (2013), bu hafta da 'kendi çapında bir seyirci kitlesi' tarafından izlenmeye devam ediyor. Bu arada geçen hafta Mama'yı tarif ederken Jessica Chastain'li demiştim, eksik olmuş: Game of Thrones'ta Lannisterların Jaime'si, Nikolaj Coster-Waldau'da var filmde.

haftanın karesi: Mama (2013)'dan

Ve gelelim bu hafta vizyona giren filmlere..

Jason Statham ve Jennifer Lopez'in başrolünde yer aldıkları Parker (2013), The Devil's Advocate (1997)'in yönetmeni Taylor Hackford tarafından yönetilen ve Donald E. Westlake'in romanından uyarlanmış olan bir orta sınıf aksiyon filmi. Çok seyircisi olduğu söylenemez ama seyircinin şu an diğer filmlere ilgilendiği döneme denk geldi, ondan bence.

Aynı zamanda başrol olan Şafak Sezer tarafından yazılıp Murat Aslan yönetiminde çekilen G.D.O. Karakedi (2013). Filmin eğlenceli olacağını umup salonu dolduran seyirciler film çıkışı: 'zaman kaybı', 'rezalet', 'uf bu ne ya', 'olum süperdi', 'çok kötü film', 'boşa para verdik valla' gibi -çoğu olumsuz- tepkiler verdiler. Ben de izleyebildiğim kadarıyla beğenmedim filmi -ki zaten Şafak Sezer'den hiç haz etmem- Ancak bi sahnesi var, Durul Bazan bütün mahalleyi vuruyo, o sahnede müzik dupstep tercih edilmiş ve bence başarılı bir seçim olmuş, çok yakışmış..

31.01.13