Don Quixote (2015)


Orijinali iki cilt bin kusür sayfadan oluşan La Manchalı Yaratıcı Asilzade Don Quijote ilk modern roman olma özelliğini taşır ve türlü türlü maceraya atılan, kendini şövalye zanneden yaşlıca bir kitap kurdunun maceralarına odaklanır. Sinemaya, tiyatroya ve daha bilmediğimiz pek çok şeye konu olur, esin olur, fikir olur, rüya olur..


Epeyi bir zaman önce izlenecekler listeme eklediğim Don Quixote (2015)'nin ilgimi çeken özelliği şu, sekiz kişilik yazar kadrosunun oluşturduğu senaryo bambaşka on kişilik bir yönetmen grubuna emanet edilmiş. Film, Amerikan Bağımsız Sinemasının çok güzel bir örneği olmuş, uzun zamandır bu ayarda film görmemiştim.. Yani çok düşük bütçeli bir prodüksiyona sahip bir Amerikan Filmi izlememiştim demek istiyorum.. Filmi beğendim, romandan parçalar alınmış ve güzelce harman yapılmış, sıkıcı olmayan bir 83 dakika hazırlanmış..

Kahramanımızı usta oyuncu Carmen Argenziano, yardımcısı Sancho'yu da Horatio Sanz canlandırıyor. İkisinin de performansı tamamdır, Sancho efsanedir.. Zaten kitapta da öyledir, ikisi de çok iyidir ama Sancho'nun yeri ayrıdır. Filmin sürprizi, kötü adam rolüyle karşımıza çıkan James Franco, biraz oynamak için oynamış gibi duruyor ama yakışmış da rolüne.. Kahramanımızın yeğeni Antonia'yı Lorena McGregor, sevdalısı Dulcinea'yı Vera Cherny oynuyor.. İkisi de çok sevimli kızlar..


Bu senenin filmlerinden The Man Who Killed Don Quixote (2018) da ilgimi çekmişti ilk gördüğümde ama hissettiğimin aksine Akademi'de herhangi bir kategoriden Oscar'a aday gösterilmedi ve galiba bende negatif bir etki yarattı bu.. Ama izliycem yine de, merak ettim bir kere..

30.01.2019
Oku..

Biz Size Döneriz (2017)


İlk filmi Mezuniyet (2009)'le dikkat çeken Doğa Can Anafarta, bir süre ara verdikten sonra Mihrez: Cin Padişahı (2015) ve Alamet-i Kıyamet (2016) korku filmleriyle hiç anlamadığım bir alana yönelmiştir. Anlamak mümkün değil, insanlar neden korku filmi çeker? Yani, bir hikayen vardı ve arada bir de korkunç sahne çekersin okey.. Ama sadece korkunç sahne çekmek için film yazmak yönetmek hepsini geçtim izlemek niye?! Neyse ki bu hevesinden Biz Size Döneriz (2017) ile vazgeçiyor genç yönetmen.. Sevimli ünlü genç oyuncuları bir araya getiren bu filme uzun zamandır denk gelmeyi bekliyordum.. Albert Cummings'ten Lonely Bed'i dinlerken bir anda bu film sağda bir yerde göründü, vaktim de varmış demek ki açtım, izledim.. YouTube'ta film izlemek bambaşka bir dünya...


Hande Soral, Çağlar Ertuğrul, Fırat Albayram, Bestemsu Özdemir, Tarık Ündüz ve Tuğçe Kurşunoğlu; ekip, bilgisayar mühendisi, şusu busu bir avuç işsiz üniversite mezununun çektiği çekecekleri sıkıntılara, yaşadıkları yaşayacakları aşklara odaklanır. Y Kuşağı denen bu lanet nesil olarak çektiğimiz sıkıntılar gün yüzüne çıkar.

Filmde en öne çıkan Dağ (2012) ve Dağ II (2016) filmleriyle dikkat çeken Çağlar Ertuğrul performansıdır. Gizli Oturum [2012] kısa filmiyle tanıdığımız Hande Soral sevimli, İşler Güçler (2012-13) dizisinden bildiğimiz Tuğçe Kurşunoğlu siliktir. Dış sesle en baştan beri hikayeyi anlatan tip ise sinir bozucudur. "Anlatacaksan niye izliyoruz birader, bir sus!" diyesim geldi kaç kere!.. Bir de hiç aklımdan çıkmayan ahlaksız teklif var, teklif direkt olarak şu: "Ben seni işe alırsam sen beni içine alır mısın?" Bu ne lan?!.. Ben hayatta böyle bir şey duymadım, kimse de duymasın, söyleyen de 10 katını kendi içine alsın bir zahmet.. Hayır, öyle bir teklifin varsa bile daha kibar teklif et, elbet bulursun kabul edecek olanı!..


Filme puanımı 5 olarak kaydediyorum, görmek isteyenler için: işsiz bir kuşağın eğlenceli duran trajedisidir. Bildiğin dramdır..
Filmi imdb.com'da 380 kişi oylamış, umarım daha fazla kişi izlemiştir.. Yazık lan!..
Konuk oyuncuları da var filmin: Haldun Boysan ve Yetkin Dikinciler...

27 Ocak 2019
Oku..

7. Geleneksel: Oscar Adayları ve Kehanetlerim


Bu sene 91.'si düzenlenecek Oscar Ödül Töreni için -toplanın- kazanacakları söylüyorum.
Uzun süredir yapıyorum bunu, her Oscar dönemi kehanetlerde bulunuyorum ama tutturma oranım o kadar düşük ki üzerine konuşacak konu bulamıyorum. İlk seferinde geyik olsun diye geleneksel yazdığım ama yıllar içinde gelenekselleşen bu yazı dizisini bin kişi okuyor mu bilmiyorum ama ben bin kişiyi hedefleyerek yazıyorum. Biri de bir bini de bir dinleyerek okumanızı istiyorum..

Evet, özellikle bu kategoride açın müziğin sesini sonra kapatabilirsiniz. Ne diyor Bülent Abla, "biri de bir bini de bir, gel gönlüme sen de gir..." Şu aşağıda sıralı 8 filmin biri de bir sekizi de bir.. Hiçbiri kötü film değil hatta hepsi güzel film ama hiçbiri bir vauv değil, hepsinin yanına izledikten sonra verdiğim puanları yazıyorum.. Hemen izler izlemez, duygularım sıcakken verdiğim puanlar bunlar, aslında bakınca A Star Is Born (2018) bunların en kötüsü değil, bunların en kötüsünü seçecek olsak en kuvvetli aday Roma (2018) olur çünkü bazı bazı sıkılıyor gibi olmuştum.. Yani en iyiyi seçmek zor bu gruptan ama birini seçmek gerekiyorsa Green Book (2018) diye atayım, aman kehanette bulunayım. Evet, evet.. Green Book (2018) alır!.. Kesin bilgi!.. Ama ne olursa olsun Black Panther (2018)'in bu listede olması sevindirici..

En İyi Film
A Star Is Born (2018) - 6
BlacKkKlansman (2018) - 8
Black Panther (2018) - 8
Bohemian Rhapsody (2018) - 8
Green Book (2018) -  🔴
Roma (2018) - 7
The Favourite (2018) - 7
Vice (2018) - 7


Biri de bir bini de bir bir başka kategori daha.. Hepsi başarılı.. Bir deliyi oynamak hatta bu kadar popüler bir deliyi oynamak gerçek bir oyuncuya Oscar getirebilir, evet; ama Dafoe'yu yakan görüntü yönetmeni ve hatta yönetmenidir. Yapacak bir şey olmaz bazen, neyse.. Aşağıdakilerin hepsi efsane performans sergiliyor ama çok ayıp olmayacaksa Christian Bale için makyaj güzeli diyebiliriz kafadan, benim bu kategori için kehanetim Rami Malek yönünde olacak!..

En İyi Erkek Oyuncu Performansı
A Star Is Born (2018) - Bradley Cooper
Bohemian Rhapsody (2018) - Rami Malek 🔴
Green Book (2018) - Viggo Mortensen
At Eternity's Gate (2018) - Willem Dafoe
Vice (2018) - Christian Bale


Melissa McCarthy tombişinin harikalar yarattığı çok keyifli bir suç hikayesi izledim en son.. Melissa sonuna kadar hak ediyor bu ödülü!.. Olivia Colman da oradan göz kırpıyor ama Melissa tamamdır...

En İyi Kadın Oyuncu Performansı
The Wife (2018) - Glenn Close
A Star Is Born (2018) - Lady Gaga
Can You Ever Forgive Me? (2018) - Melissa McCarthy 🔴
Roma (2018) - Yalitza Aparicio
The Favourite (2018) - Olivia Colman

Kendimden en emin olarak kehanette bulunabileceğim kategori bu, kesin ama kesin Mahershala Ali diyorum. Richard E. Grant'ı da yazalım bir köşeye, yedeğim de o... Bu nasıl kehanet lan, stepne kader!..

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı
A Star Is Born (2018) - Sam Elliott
BlacKkKlansman (2018) - Adam Driver
Can You Ever Forgive Me? (2018) - Richard E. Grant
Green Book (2018) - Mahershala Ali 🔴
Vice (2018) - Sam Rockwell


The Favourite (2018)'nin kızlarına üzülerek söylüyorum ki Akademi bu ödülü elin Cuaron'unun Marina'sına verecek. Küre yalan söylemez arkadaşlar, kehanet küresi önümde açık bak, at murattır, yard. kad. perf. Marina de Tavira'dır... Terk edilmiş kadın psikolojisini hissettiren bir performans, gerçekten!.. Nereden biliyorsam..

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı
If Beale Street Could Talk (2018) - Regina King
Roma (2018) - Marina de Tavira 🔴
The Favourite (2018) - Rachel Weisz
The Favourite (2018) - Emma Stone
Vice (2018) - Amy Adams


Pawlikowski bu kategorinin şaşırtmacası bence, şıklara aykırı bir şey koyup "yoksa bu mu lan!" dedirten!.. Ida (2013) ile 2015'te En İyi Yabancı Dilde Film Oscar'ı kazanan Polonyalı Pawlikowski'yi, 2014'te Gravity (2013) ile En İyi Yönetmen Oscar'ı kazanan Meksikalı Cuaron takip ediyor. Peki 2017'de The Lobster (2015) ile En İyi Senaryo Oscar'ına aday gösterilen Lanthimos.. Hepsi mi şaşırtmaca arkadaş.. 2016'da The Big Short (2015)'la En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ı kazanan ve 2016'da Oscar Onur Ödülü verilen Spike Lee... Hepsi şaşırtmaca, ödülü Coen Bros'a versinler.. Şaka şaka kehanet aşağıda işaretli, bkz.

En Başarılı Yönetim
Zimna Wojna (2018) - Pawel Pawlikowski
BlacKkKlansman (2018) - Spike Lee
Roma (2018) - Alfonso Cuarón 🔴
The Favourite (2018) - Yorgos Lanthimos
Vice (2018) - Adam McKay

Gerçekten ama gerçekten bu kategoride First Reformed (2018)'ın ne işi var biri bana söylesin ya, hayır diğerlerine ayıp!.. Golden Globe'ta bu kategorinin galibi olan Green Book (2018) Oscar'ı da alacak!.. The Favourite (2018) ise ikinci favorim...

En İyi Senaryo
First Reformed (2018)
Green Book (2018) 🔴
Roma (2018)
The Favourite (2018)
Vice (2018)


Can You Ever Forgive Me? (2018)'yi henüz izlemedim ama nedense keyifli bir senaryosu var gibi hissediyorum.. Hemen izliycem, önce Oscar kazanacağını size müjdeleyeyim, sonra izlerim.. (İzledim, müthiş keyifli, bu kadar naif suç işlenir mi ya?! Çok beğendim..)

En İyi Uyarlama Senaryo
A Star Is Born (2018)
BlacKkKlansman (2018)
If Beale Street Could Talk (2018)
Can You Ever Forgive Me? (2018) 🔴
The Ballad of Buster Scruggs (2018)

The Favourite (2018) hariç hepsi olabilir, bilemiyorum, bu kategoride izlemediğim iki film var henüz.. Ama kehanette bulunmam için izlememe gerek yok değil mi?

En Başarılı Sinematografi
A Star Is Born (2018)
Werk Ohne Autor (2018)
Roma (2018)
The Favourite (2018)
Zimna Wojna (2018) 🔴



Bu kategori için söylenebilcek çok bir şey yok, biri de bir beşi de bir, içimden geleni söylemek istiyorum:

En Başarılı Görüntü Kurgusu
BlacKkKlansman (2018) 🔴
Bohemian Rhapsody (2018)
Green Book (2018)
The Favourite (2018)
Vice (2018)

Elin Yunanına Hollywood prodüksiyonu emanet edilir mi? Edilirmiş.. Bravo Lanthimos ve ekibine.. Nasıl da almışlar gibi yazdım ama.. İşin sırrı burada, önce sen inanacaksın ki karşıdakini inandırabil!..

En Başarılı Prodüksiyon Tasarımı
Black Panther (2018)
First Man (2018)
Mary Poppins Returns (2018)
Roma (2018)
The Favourite (2018) 🔴



Mary Queen of Scots (2018) mu, ilk defa duyuyorum, böyle bir film mi varmış?! Coen Bros. çok başarılıydı, western kostümlerine bayılırım zaten.. 

En Başarılı Kostüm Tasarımı
Black Panther (2018)
Mary Poppins Returns (2018)
Mary Queen of Scots (2018)
The Ballad of Buster Scruggs (2018) 🔴
The Favourite (2018)

Zaten üç aday belirliyorlar bu kategoriden ona da gitmişler Vice (2018)'ı koymuşlar. Kazanacağı o kadar bariz ki, rakipleri çok bilinmeyenlerden seçmişler, kafa karıştırmak için.. "Acaba onlar da mı çok iyi?!" çıkmazına sokacaklar güya insanı.. Yok efendim yemezler, kazanacak film Vice (2018)'tır!.. Cristian Bale'i geçtim, Sam Rockwell nasıl da Bush olmuş!..

En Başarılı Saç-Makyaj
Grans (2018)
Mary Queen of Scots (2018)
Vice (2018) 🔴



Ooo çok anlarım müzikten, onun için rezillik çıkmadan kehanetimi açıklayıp kaçıyorum..

En Başarılı Müzik (Partisyon)
BlacKkKlansman (2018)
Black Panther (2018)
If Beale Street Could Talk (2018)
Mary Poppins Returns (2018) 🔴
Isle of Dogs (2018)

RBG (2018), bir belgeselin nasıl bu kadar güçlü soundtrack'i olur dedirtiyor. Ve bu adaylığı da göstermelik değil, Oscar'ı o kazanıyor!.. Ama bana sorarsanız buradaki en defalarca dinleyebileceğim şarkı The Ballad of Buster Scruggs (2018) filmine ait!.. Black Panther (2018) ise bunlar içinde ilk dinlediğim ve hadi siz de dinleyin!..

En Başarılı Müzik (Şarkı)
A Star Is Born (2018) - Shallow
Black Panther (2018) - All the Stars
Mary Poppins Returns (2018) - The Place Where Lost Things Go
RBG (2018) - I'll Fight 🔴
The Ballad of Buster Scruggs (2018) - When a CowboyTrades His Spurs for Wings


Her zaman Ses Miksajının ve Kurgusunun aynı filme gitmesi gerektiğini düşünmüşümdür. İlk aklımdan geçen aslında A Star Is Born (2018)'du ama Ses Kurgusuna aday olmadığını üzülerek far ettim. İkisi için de kehanetimi First Man (2018) olarak bildiriyorum.

En Başarılı Ses Miksajı
A Star Is Born (2018)
Black Panther (2018)
Bohemian Rhapsody (2018)
First Man (2018) 🔴
Roma (2018)

En Başarılı Ses Kurgusu
A Quiet Place (2018)
Black Panther (2018)
Bohemian Rhapsody (2018)
First Man (2018) 🔴
Roma (2018)

Her ne kadar Marvel Studios'da üretilen filmler üst düzey görsel efekt sahibi olsalar da Spielberg imzalı Ready Player One (2018) bu senenin efsane efektli yapımlarından.. Ödülü alacak olması kimseyi şaşırtmasın!..

En Başarılı Görsel Efekt
Avengers: Infinity War (2018)
Christopher Robin (2018)
First Man (2018)
Ready Player One (2018) 🔴
Solo: A Star Wars Story (2018)


Ya Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)'ü hala daha izleyemedim, o alacak ama Animasyon Oscar'ını..

En İyi Animasyon Film
Incredibles 2 (2018)
Isle of Dogs (2018)
Mirai no Mirai (2018)
Ralph Breaks the Internet (2018)
Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) 🔴

Bakınız Pawel Pawlikowski yine karşımıza çıktı!.. Bu bir işaret olmalı.. Ama değil, Roma (2018) hem En İyi Film'de hem de Yabancı Dilde En İyi Film'de yarışarak şansını ikiye katlıyor. Bence bu haksızlık, ya orada ya orada yarışmalıydı.. Gerçi biri de bir bini de bir, Roma'ya sevgiler.. Ne zaman Roma'ya gitcez biz yea!..

Yabancı Dilde En İyi Film
Capharnaum (2018)
Manbiki Kazoku (2018)
Roma (2018) 🔴
Werk Ohne Autor (2018)
Zimna Wojna (2018)

Şimdi sırada bu listelerde yer alan ve izlemediğim birkaç filmi izlemek var. Sonrası beklemek, neyi, 24 Şubat'taki Oscars Gala Gecesini!..

26 Ocak 2019
Oku..

76. Altın Küre Ödülleri



En İyi Film - Drama: Bohemian Rhapsody (2018)
En İyi Film - Komedi/Müzikal: Green Book (2018)

En İyi Yönetmen: Alfonso Cuaron, Roma (2018)
En İyi Senarist: Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie, Peter Farrelly, Green Book (2018)

En İyi Aktör - Drama: Rami Malek, Bohemian Rhapsody (2018)
En İyi Aktör - Komedi/Müzikal: Christian Bale, Vice (2018)

En İyi Aktris - Drama: Glenn Close, The Wife (2018)
En İyi Aktris - Komedi/Müzikal: Olivia Colman, The Favourite (2018)

En İyi Yardımcı Aktör: Mahershala Ali, Green Book (2018)
En İyi Yardımcı Aktris: Regina King, If Beale Street Could Talk (2018)

En İyi Yabancı Dilde Film: Roma (2018)
En İyi Animasyon Film: Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

En İyi TV Dizisi - Drama: The Americans (2013-18)
En İyi TV Dizisi - Komedi/Müzikal: The Kominsky Method (2018- )
En İyi TV Mini Dizisi: American Crime Story (2016- )
Oku..

Amadeus (1984)


Konuk Yazar // İrem Tamer


Fragmanını izlemeden, tanıdık oyuncu var mı yok mu, kaç saatmiş, türü neymiş bakmadan, şak diye izlediğim bir film oldu. Hatta ismi hakkında da hiç düşünmedim.. Sonundaki -eus mitolojik bir beklenti yaratmıştı o kadar. Filmin ilk sahnesinde bi adam bağırıyor böyle “Mozart’ı ben öldürdüm! Mozart’ı ben öldürdüm!” diye, orada hemen hııı Wolfgang Amadeus Mozart hıı filan.. Bu arada adam dediğim de Salieri. Salieri kim peki?! Salieri, İtalyan, müzik sevdalısı, yetenekli de ama babası çok köstek olmuş, çok engellemiş.. Daha sonra babasının ölümünü mucize olarak tanımlayacak daha durun!. Kendi imkanlarıyla adam olan Salieri aynı zamanda Beethoven, Schubert gibi isimlerin bir zamanlar hocası olmuş, üretken bir saray bestecisiymiş.. İşin en güzel tarafı; Mozart'ın da büyük bi hayranı olması. 35 yıllık hayatına 626 eser sığdırmış bi dahi Mozart: Opera, senfoni, konçerto derken müzikal yetenek fıskiyesi.. Tabii böyle anlatılınca zihinlerde hemen beliren bir dahi profili oluyor ama madalyonun diğer yüzü diye bir şey var. Tutarsız, patavatsız, sorumsuz, her şeye gülen bir de aşırı çirkin gülen bi adam.. İşte diğer Mozart!


Salieri de Mozart'ı pek tanımadan, sanatına, yeteneğine hayranlık besleyen nicelerden işte. Tesadüfen tanış oluyorlar ve hayranlık kıskançlığa ve hatta nefrete dönüşürüyor. “Tanrım bu nasıl bir cezadır ki bu adama böyle bir yetenek, bana ise sadece bu yeteneği anlayabilecek bilgiyi verdin.”

Salieri saray bestecisiyken Mozart ağustos böceği. Ancak eğlenmesine baksın, olmayan parayla lüks yaşasın. Neden mi bir dahi maddi zorluk çeker?! İki sebep akla geliyor hemen, ya çevresinde yardım edeni yoktur ya da aklı bir karış havadadır ya da her ikisi birden.. Salieri'nin Mozart'a karşı kıskançlığı, öldürme düşüncesine evriliyor artık ama böyle kendi elleriyle yapmak ona göre değil işte. Ve bu hikaye bizim Salieri’yi de Mozart’ı da tanımamızı sağlıyor, tarafımızı seçmemize yardım ediyor.


3 saatlik filmde müzikler ve kostümler hakkındaki fikrimi söyleyeyim: Şahane!! Ehehe müziklerini Mozart yapmış, benimki de laf. Kostüm demişken, Türk modası kıyafet sahnesi de gözümden kaçmadı. Çünkü her Türk, yabancı bir filmde Türk adı geçince heyecanlanır, bu da böyle bi gerçek..
Son olarak, bir şey demek istiyorum. Salieri de haksız değil yani baksanıza tüm filmin merkezi Salieri, olayları anlatan Salieri, Mozart'ı çekemeyen Salieri ama filmin adı Amadeus..

(One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)'in de yönetmeni geçen sene kaybettiğimiz Milos Forman tarafından çekilen, 8 Oscar'lı Amadeus (1984) hakkında İrem'in açısını okudunuz. Geçen gün bana dedi ki "Yoğunsun galiba bu aralar, işlerinin çok olduğunu blog yazmamandan anlıyorum ekhekekh." Dedim, sen yaz o zaman.. O da film söyle dedi, izlemelik; bunu dedim, yazmalık.. Tamam dedi.. Peter Shaffer'in kendi yazdığı sahne eserinden senaryolaştırdığı filmde Salieri'yi F. Murray Abraham, Mozart'ı Tom Hulce ve sevgili eşini Elizabeth Berridge canlandırıyor. Film senesinde bütün Oscar'ları süpürüyor, aday gösterilip de alamadığı 3 ödül oluyor; iki başrolünü aynı kategoride yarıştırarak kardeşi kardeşe kırdırıyor, Abraham kazanıyor..)

07.01.19
Oku..

2018'in En Beğendiğim Filmleri


Öncelikle belirtmek isterim ki bu atanmış bir yazıdır. Başlıklar sıralamasında 2019 senesinin hemen başında yer alıyor fakat bilmenizi isterim ki Ocak 2020'de oluşturuldu. Bu, 2018 menşeili filmler arasından en beğendiklerimi bir araya getirmek için yaptığım bir çalışmadır. Bunu blogun 10 yıllık geçmişiyle ilişkilendirerek bir standart yakalamak istediğim için yapıyorum.

imdb.com üzerinden oyladığım filmlerden yola çıkarak hazırlanan bu listenin genel beğenimi yansıtacağını düşünmekle beraber, küçük bir ihtimal de olsa izleyip oy vermeyi atladığım ve şimdi düşününce de aklıma gelmeyen güzel filmler varsa nazarlık olsun diyelim. Ayrıca bu gibi bir çalışmayı o senenin sonunda yapmak çok efektif bir sonuç doğurmayacağını izlediğim filmlerin sayısı da gösteriyor. Bu senenin filmlerini gayet birkaç yıl sonra da izlemiş olma ve bu listeye dahil etme imkanı sağlandı böylece.

Filmi izledikten sonra, o ruh haliyle 10 üzerinden verilen puanların en yüksekleri yani 8 ve üzeri olanlarla oluşturuldu bu liste. Geriye dönüp baktığımda 7 puan verdiğim ama gerçekten aklımdan çıkmayan filmler de olmuş ama o anki ruh halime güvenerek plana sadık kalıyor ve yüksek puan alanlardan da biraz eleme yaparak elit bir ilk 10 çıkarmaya çalışıyorum.

Saygılar.


1. Capharnaüm (2018)
2. Can You Ever Forgive Me? (2018)
3. BlacKkKlansman (2018)
4. Ahlat Ağacı (2018)
5. The Man Who Killed Don Quixote (2018)
7. Bohemian Rhapsody (2018)
Oku..