Senaryosunu Tunç Şahin'in Mert Atalay'la yazdığı ve Tunç Şahin'in ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi olan Karışık Kaset (2014), beklenenin üstüne çıkıyor ve ortalama bir film olarak kayıtlara geçiyor. Romantizme yancılık eden komedisi ve dramıyla, Sarp Apak, Özge Özpirinçci, Bülent Emin Yarar ve Sevinç Erbulak gibi tatlı oyuncu kadrosuyla dikkatimi çekti.
Nedense, beynim, bu filmin afişlerinin her yerde olduğu dönemde, posterdeki Sarp Apak'ı Emre Karayel olarak kodlamış hep. Filmi izleyene kadar Sarp Apak'tan haberim yoktu. Artık posterde Özpirinçci'ye ne kadar dikkatli bakıyosam, adam kısmını flu çekmişim.
Ayrıca, film roman uyarlamasıymış, hiç dikkate etmemişim.. Uygar Şirin'in aynı adlı romanı 2013'te yayımlanmış..
Beni olaya ayıktıran da Alper Kaya'nın bloga konuk yazar olarak katıldığı Romandan Sinemaya derlemesidir..
1990, 2000, 2010 diye üç kısımdan oluşuyo film. Çocukluk aşkı bunlar doksanlarda. Karışık kaset hazırlamak moda o dönem, bi de baba mesleği diye çocuk ustası olmuş işin. Birbirlerine sevdiklerini söyleyemeyen tipler bunlar. Sonra kız kısmı taşınmış falan görüşememişler.
Milenyum olmuş, bunlar denk geliyo bi yerde; Çocuk müzik yazıları yazıyo, kız sinemacı olmuş, bi oturuyolar çay kahve neyse, "Ben seni seviyodum ya" moduna geliyolar bi süre sonra..
Sarp Apak, Avrupa Yakası'yla girdi hayatımıza; Özge Özpirinçci ise çok bi numarası olmayan işlerde iyi olmayı başararak geldi bugünlere, Melekler Korusun falan ilk dizisi herhalde... Bülent Emin Yarar var, Sevinç Erbulak var, ikisi de artık usta, 93'te Süper Baba ilk dizileri... (Ayrıca Sevinç Hanım'la ilgili çok klas anılar da var, yakında anlatılır başka başlıkta..) Böyle isimler bir arada işte filmde, izlensin, 6,5'tan 7 verilir.
10.08.2015