Silsile (2014)


Gala davetiyesini görmüştüm, arkadaşımda, -sanırım ilk kez bir gala davetiyesi görüyordum- Nehir Erdoğan sarışındı ve BKM'nin filmiydi. Dikkati çeken bunlardı yani ilk olarak. Yönetmen Ozan Açıktan, Çok Filim Hareketler Bunlar (2010) ve bir Tolga Çevik komedisi olan Sen Kimsin? (2012) filmlerini yapmıştı. Bu üçüncü filminde komediden uzak, hatta baya ağır bir gerilim yaratmış.


Senaryoyu, yayın piyasasının saygı duyulan -sadece yazar değil aynı zamanda editör, çevirmen ve yayıncı da olan- isimlerinden Cem Akaş'la beraber yazan yönetmen, nedense başrolde İlker Kaleli (The London Academy of Music and Dramatic Art yani LAMDA'da oyunculuk eğitimi almış ama olmamış) ile çalışmıştır. Galiba bu isme negatif olmamda kadrodaki diğer isimleri aşırı beğeniyor olmam etkili. Tardu Flordun ve Nehir Erdoğan gayet olmuşlar.


Hikaye şu şekil:
Faruk'la Cenk sıkı dostlardır, Cenk Ece'ye meftun.
Ama olmaz Cenk'in durumu, kaçar Amerika'ya.
Seneler olmuş Ece nerdeyse Faruk'un.
Servet için gerekir Ece-Faruk ilişkisi, normalde Merve var yani.
Bi kutlama bi parti aman da Cenk gelmiş.
Faruk'un nişanlısı Ece gelince, Cenk eve kaçar gitmiş.
Ev dediğin daha izinsiz ruhsatsız olmuş mu sana bina.
Dışardan bakınca virane, içerde olay çıkan, dövüş, vuran, kaçan, yakalanan.
O yasak binada hem eski bi aşk alev alır hem adam yuvarlanır; nerden baksan cinayet..
Bir gecede değişir her şey.


Çok efsane olmasa da güzel bi hikaye, çok çok iyi olmasalar da başarılı oyuncular, çok doğru olmasa da geçerli bi teknikle yapılmış, benzerleri arasından şık bir hareketle sıyrılmayı başarmış bir film.

Yan rollerde Esra Bezen Bilgin ve Serkan Keskin, film nasıl ayakta tutulur onu gösteriyorlar. Filmde tek içime sinmeyen İlker Kaleli'dir o da muhtemelen kıskançlığımdandır. Onun dışında olmayan şey çok azdır.

Tardu Flordun'un da her muhabbeti geçtiğinde gelir aklıma, karşılaşmıştık, acelesi vardı, yanında minyon sürreal bi sevgilisi vardı, herkes kızla çok ilgileniyodu, komikti. Mantıklı gelmişti bi an, meraklı bakışlardan kurtulmak isteyen ünlülerin dikkat çeken sevgili seçimleri..


06 Temmuz 2015
Oku..