Grindhouse BoxSet


Ben bi ara demiştim ki Nicolas Cage'in izlemediğim filmi kalmasın. Açtım imdb.com dan Cage'nin filmlerinin listesini, izlediğimin yanına tik koyuyorum falan; izlemediklerimi bulup izleyerek listeyi tamamlıycam. Grindhouse diye bir filmde oynamış gözüküyor ama filmin sayfasına bakınca oyuncu listesinde adı çok altlarda ufak bir rol olduğunu tahmin ediyorum. Biraz aradım bulamadım Grindhouse diye bir film. Az daha İngilizcem olsaydı işin iç yüzünü daha çabuk kavrardım ama neyse. Olay şu imiş:


Tarantino ve Rodriguez ikilisi daha nasıl değişik bi şeyler yapabilirizin peşindelerken akıllarına gelen bir fikirle halihazırdaki senaryolarını çekmeye başlıyorlar ve tamamladıklarında da iki filmi arka arkaya koyup sinemalara o halde gönderiyorlar. Yani birer buçuk saatlik iki uzun metraj film beraber gösteriliyor Amerikan sinemalarında.


Tarantino'nun Death Proof (2007)

Dublör Mike, manyağın tekidir. Arabası filmlerdeki aksiyon sahnelerini çekmek için dizayn edilmiştir. Bir bara girer, barda tek başına bir kız ve bir grup erkeğin bir grup kızla kaynaşmasını görür, tilt olur.. Bardan ayrılır gecenin karanlığında hem tek kızı hem de diğer kızları öldürür. Nasılı görselde.. Sabah olur, marketin önünde bir grup kız görür. Bu sefer de onlara takar kafayı.. Mike'ı Kurt Russell oynuyor. Kızlar ise önce tek kız sonra ilk ve ikinci grup olmak üzere şu şekil: Rose McGowan; Sydney Tamiia Poitier, Jordan Ladd, Vanessa Ferlito; Mary Elizabeth Winstead, Rosario Dawson, Zoe Bell, Tracie Thoms.. Bi de Tarantino kendi kadroda tabii.. imdb punaı 7,1..


Rodriguez'in Planet Terror (2007)

Virüs yayılıyor. İnsanları yok etmek isteyen bir virüs, insanların kendi kendini yok etmesini isteyen bir virüs.. Bulaştığı kişinin vücudunda tahribat yapıp bünyeyi ele geçiriyor ve insanlara saldırmaya başlatıyor.. Duruma zamanında ayıkan insanlar virüsle çatışmaya başlıyor, sonra herkes çatışıyor..
Kadroda, Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Josh Brolin, Marley Shelton, Bruce Willis, Fergie ve Tarantino oynuyor.. imdb puanı 7,2..


Bu iki filmin arasına da, çekerken baya eğlendikleri belli olan uydurma film fragmanları koymuşlar. Ama böyle bir eğlenmek görülmemiştir. Fragmanlar: Machete, Thanksgiving, Werewolf Women of the SS ve Don't ismindeler. Bunları izleyince diyorsun ki: "Aslında film olsalar izlenir ha"; nitekim Rodriguez, Machete (2010)'yi film yapıyor.
2007 de sadece ABD ve Kanada'da bu şekilde gösterilen filmler, bu haliyle tutmayınca -ve sebebi her neyse- diğer ülkelerde iki ayrı film olarak gösterime giriyor.


Sonuç olarak beni bu noktaya getiren Nicolas Cage'dir, peki bu adam nerededir bu projede? Werewolf Women of the SS başlıklı fake-trailer'da, son sahnede iki saniye gözükerek ''nuhaha'' kahkasını koyveren Fu-Manchu karakterini oynamış kendileri. Ayrıca o fake-trailer'ları da bulup izleyin, bulması zor değil.


Ekim 2011
Oku..