Hitman (2007)




The Girl Next Door (2004) da ki kötü adamımız 'Kelly' çok acayip adam ya.. Böyle bi oyunculuk görülmemiştir. Merak ettim ayemdibidatkam'dan baktım, başka ne yapmış bu adam diye, Hitman'miş herif.. O, o mu lan! Hitman (2007), bazı bazı İstanbul'da geçerken aynı zamanda da Olga Kurylenko'yu barındırır bünyesinde.. Sözkonusu iki filmi de utanmadan, çekinmeden tavsiye ederim.


Yukarıda bahsettiğim adam Timothy Olyphant. 68'li Amerikalı aktör, Die Hard serisinin dördüncü filmi olan Live Free or Die Hard (2007)'daki kötü adam rolü ile de bilinir. Hitman (2007) de yine aynı dönem gösterime giren bir film ve bu sefer başrolde, Ajan 47 adıyla karşımıza çıkıyor.


Ajan 47, kendisi gibi bir çok çocukla beraber kaçırılıp, bir kampta toplatılıp, suikastçilik eğitimi almıştır. Yeterince büyüdüklerinde piyasaya salınıp freelance iş beklerler. Özel bir bilgisayarla öldürülecek kişinin bilgisi gelir ve adam öldürülür. Normalde bu kadardır iş ama son işi Rus Devlet Başkanı, vurulduktan sonra tekrar televizyonda görülünce Ajan 47 çok sinirlenir, vurduğu adamın dublör olduğunu anlar. İşini bitirmekte kararlıdır, Başkan'ın metresi de işe karışır. Başkan'a ulaşmak için İstanbul'da pis işlerle uğraşan kardeşini bulur ilk iş. Sonra da aldığı bilgilerle doğru başkana.


Filmin bir kısmı İstanbul'da geçerken, metresi de Olga Kurylenko oynamaktadır. 89 dakikalık film, bilgisayar oyunu uyarlamasıdır. Yönetmeni, Fransız Xavier Gens; senarist ise yine deminki serinin beşinci filmi olan A Good Day to Die Hard (2013)'ın yazarı Skip Woods'tur.




Yeni film Hitman: Agent 47 (2015)'de Rupert Friend oynayacak..

Temmuz 2011
Oku..

Waiting For Forever (2010)


Film, karakterlerin çocukluk görüntüleriyle, hatıralarla başlar.
Will, çok iyi niyetli bi çocuktur, hokkabazlık yaparak geçinir ve çocukluk aşkı Emma'ya hala vurgundur. Hatta öyle vurgundur ki kız nereye gitse o da gider ama amacı kızı rahatsız etmek değildir. Will'e göre aynı şehirde nefes almak bile yetiyordur. Ama yetmez tabii. Bir zaman sonra artık kızla görüşmek ister, görüşür. Kıza der böyle böyle ben hep senin yakınında bi yerlerdeydim der. Kız sinirlenir 'sen beni mi takip ediyon lan' falan atarlanır çocuğa ama zaten tabii kızın hayatında başka biri vardır. Will kalır öyle. Neyse, Will çeker gider bi şeyler olur, Emma'nın sevgilisinin yanlışları ortaya çıkar. Sonra Emma, Will'i bulmaya gider biraz aranır böyle sonra bulur. Will kızın yanına gelir 'beni mi takip ediyon?' der basar tokadı... Tokat yok..



Filmi izleme sebeplerimden biri Rachel Bilson'ın kedi canı olabilir! Puan verecek olsam 7 verirdim ama 6,5'tan.. Rachel'la beraber bu filmden sonra kanka olan Jaime King'in rolü küçüktür ama, o yine efsanedir.. 


Steve Adams'ın yazdığı senaryoyu yöneten, James Keach...

Temmuz 2011
Oku..